Piratkopierade tvspel

Piratkopierade spel har alltid varit en attraktiv marknad. Möjligheten att spara ett par slantar istället för att köpa orginalskivan, och för de som producerar piratkopior och säljer på gatan en business som genererar  mycket pengar och dessutom snabbt. För er som varit och rest antingen i Asien i eller Mellanöstern, så har ni säkert strosat omkring på marknader och sätt hur flera säljer brända piratkopierade tvspel för en ganska billig slant.

Väldigt länge har de stora tvspels tillverkarna som bland annat Sony och Nintendo bekämpat piratindustrin eftersom det är pengar som går förlorade när någon köper ett piratkopierat spel istället för att köpa orginalet.  Länder som agerar aktivt med att försvara upphovsrätten har flera gånger ställt personer som sysslar med piratkopiering för kommersiellt bruk inför rätta. Men det är aldrig tillräckligt utan speltillverkarna har också blivit tvungna att utveckla teknik som gör det svårare att piratkopiera deras spel. Ett exempel är Sims 4 när det kom ut, den som piratkopierade detta spel fick en pixlad version.  Även konsumenterna av piratkopierade spel får också jobba hårt med att lyckas spela pirakopierade spel i sina konsoler utan problem, som till exempel chippa sin spelkonsol.

På senare år verkar det dock bli allt svårare med att piratkopiera spel och anledningarna är många. Först och främst är det tekniken som hela tiden går framåt.  Bara för några månader sedan uppdaterade Microsoft sitt användar avtal. Den som godkänner de nya villkoren, ger bland annat Microsoft tillstånd att uppdatera din mjukvara och blockera dina piratkopierade spel som du har på datorn.  Läs mer om detta här http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article21273796.ab

Personligen så rekommenderar vi att man endast köper original spel. Företagen lägger ner mycket tid och pengar för att skapa nya tv spel åt oss, och de är ägarna till dessa spel.

Integritetspolicy